وَأَشۡرَقَتِ ٱلۡأَرۡضُ بِنُورِ رَبِّهَا

29 آذر 1404 - 03:32

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

نقطه استان قزوین با چیرگی بر بازار بوقلمون ایران، تولید را افزایش می‌دهد

۲۴ آذر ۱۴۰۴ | 09:31
تولید گوشت بوقلمون در استان قزوین طی هشت ماهه نخست سال جاری با رشد ۲.۵ درصدی به بیش از ۴۱۰۰ تن رسید. این رشد، موقعیت قزوین را به عنوان یکی از قطب‌های پیشرو این صنعت در کشور تثبیت می‌کند و گامی در جهت خودکفایی پروتئین و ایجاد اشتغال پایدار ارزیابی می‌شود.

شفق؛ بر اساس اعلام علی رمضانپور، مدیر امور طیور سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین، این استان در هشت ماهه سال ۱۴۰۴ خورشیدی (تا پایان پاییز) موفق به تولید ۴۰۵۹ تن گوشت بوقلمون شده است. این رقم در مدت مشابه سال گذشته ۳۹۰۰ تن بود که نشان‌دهنده رشد قابل توجه ۲.۵ درصدی است.

این موفقیت در بستر توسعه مداوم واحدهای پرورش ماکیان در قزوین به دست آمده است. هم‌اکنون ۲۴ واحد پرورش بوقلمون گوشتی با ظرفیت نهایی ۲۹۲ هزار قطعه در این استان فعال هستند. در این میان، مجموعه سه فارمی پرورش بوقلمون در زیاران، با ظرفیت ۱۵۶ هزار قطعه، عنوان بزرگ‌ترین واحد پرورش بوقلمون کشور را یدک می‌کشد.

علاوه بر واحدهای پرورش، زیرساخت‌های تکمیلی نیز در استان فراهم است. قزوین دارای یک کشتارگاه تخصصی بوقلمون و دو واحد پرورش مولد با ظرفیت ۱۴ هزار قطعه است که زنجیره ارزش این محصول را کامل می‌کند.

شاخص دیگر رشد این بخش، افزایش جوجه‌ریزی است. آمارها نشان می‌دهد در هشت ماهه مورد بحث، حدود ۳۴۴ هزار قطعه جوجه بوقلمون ریخته شده که نسبت به مدت مشابه سال قبل (۳۳۵ هزار قطعه) حدود ۲ درصد رشد دارد.

به گفته مقامات محلی، این توسعه صنعتی دو دستاورد کلیدی دارد: اول کمک به تأمین پروتئین مورد نیاز جامعه در راستای امنیت غذایی، و دوم ایجاد فرصت‌های شغلی پایدار در بخش کشاورزی استان. به نظر می‌رسد قزوین به شکلی برنامه‌ریزی شده در حال تبدیل شدن به کانون اصلی تولید گوشت بوقلمون در ایران است.

انتهای پیام/

نقطه آخرین اخبار و اطلاع رسانی